Onlajn debata

Unija srednjoškolaca Srbije po prvi put organizuje onlajn debatni turnir. Turnir će se održati 25. i 26. aprila ove godine, u sklopu projekta #VanrednoObrazovanje.

Šta je onlajn debata?

Onlajn debata je projekat u kome će sva debatna pravila pratiti britanski parlamentarni sistem, s tim što će se sve odvijati na Discord platformi (društvena mreža koja se uglavnom koristi za strimove, razgovore i gejming), preko grupnih glasovnih poziva.

Zašto onlajn debata?

Na ovu ideju smo došli na osnovu trenutnog vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog koga su otkazani regularni debatni turniri. Kako ljudi ne bi zaboravili na debatu, kako bismo se zabavili, upoznavali nove ljude i saznali još nešto novo o debati, odlučili smo da sve prebacimo upravo – onlajn!

Ko sve može da učestvuje?

Nije bitno da li imate ili nemate debatnog iskustva, ovaj turnir otvoren je za sve i izaćiće u susret i početnicima slanjem materijala vezanih za teoriju debate. Takođe, ukoliko želite da nam pomognete tako što ćete suditi na ovom turniru, možete se prijaviti i kao sudija.

Bilo bi najpoželjnije da već imate partnera, ali nije problem ni ako ste došli sami. Spojićemo vas sa nekim ko se takođe prijavio sam. Sve dodatne informacije o funkcionisanju samog takmičenja objavićemo naknadno.

Za onlajn debatu se možete prijaviti ovde.

Prijave traju do 10. aprila, zato požurite jer je broj mesta ograničen.

Za više informacija možete nas kontaktirati na debata@srednjoskolci.org.rs ili na Instagramu @onlajndebata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *