Dokle smo stigli sa programom #VanrednoObrazovanje

Ubrzo nako proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji pokrenuli smo novi program #VanrednoObrazovanje.

#VanrednoObrazovanje je inicijativa koju Unija srednjoškolaca Srbije sprovodi sa Nacionalnom (UNSS) asocijacijom roditelja i nastavnika Srbije (NARNS), Unijom parlamenata leskovačkih srednjoškolaca (UPLS), Unijom Užičkih srednjoškolaca (UUS) i Prijateljima dece Srbije (PDS) koja cilja da zajedničkim delovanjem organizacija osigura visok kvalitet realizovanih obrazovnih programa, izgradnja efikasnog i efektivnog informacionog sistema o svim dešavanjima vezanim za obrazovanje i pružanje zainteresovanima kvalitetne aktivnosti.

Kroz program smo objavljivali vesti u nekoliko segmenata Info o obrazovanju#ObrazovanjeuDobaKorone#VanredneAktivnosti u okviru kojih je objavljeno ukupno 40 članaka.

Pokrenuli smo kolumnu #HerojiUčenika koja ima cilj da promoviše nastavnike i nastavnice koji se ističu tokom vanrednog stanja, a sve zbog svojih metoda, truda, načina rada ili angažovanja. Do sada smo imali 4 Heroja Učenika, ali nadamo se da će se taj broj povećati.

Programu su se dodatno priključili članovi UNSS tima iz cele Srbije, oni su sa ostalim srednjoškolcima delili svoja mišljenja i stavove o novom načinu obrazovanje, kao i o čitavoj situaciji izazvanoj novim virusom.

Na samom početku programa radili smo istraživanje kako bismo prikupili stavove roditelja učenika osnovnih i srednjih škola o trenutnom stanju u obrazovanju, a rezultate smo podelili i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U istraživanju je učestvovalo 890 roditelja koji su sa nam izneli svoje mišljenje o nastavi na daljinu.

U proteklom periodu sajt za #VanrednoObrazovanje imao je više od 95 000 pregleda, a objave na našoj instragram stranici su sačuvane više od 320 puta.

Originalni tekst možete pronaći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *